Piliscsabai polgármester a Kutyapártnak: Nyugi, nem jutnak ebek harmincadjára a klévizi, halarcú buszvárók

belföld
2022 szeptember 03., 12:57
comments 14

„És az is kiderül, hol van a kutya elásva, és ki csinál ebből az ügyből politikát. Segítek: nem a piliscsabai önkormányzat és nem én” - írja Farkas András, Piliscsaba KDNP-s polgármestere Facebookon arra a pénteki hírre, miszerint az önkormányzat milliókért rombolná le azt a piliscsabai két buszmegállót, amelyeket a Kutyapárt festett le.

Farkas azt írja, hogy már hónapokkal korábban megállapodtak a buszmegállók cseréjéről, ezt kommunikálta az önkormányzat, a Kutyapárt aktivistái azonban „tudatosan beelezőve az önkormányzatot”, kifestették a várókat.

link Forrás

A megállót ingyen építené a Nyerges Zsolt és Mészáros Lőrinc tulajdonában levő Publimont kft., csupán a buszmegálló a reklámfelületének használatát kérik, ami a Kutyapárt szerint nagy valószínűséggel a kormánypropagandának fog felületet biztosítani.

Farkas azt állítja, hogy fenyegető hangnemű levelet is kapott péntek óta.

A polgármester arról ír, hogy „Piliscsabán az elmúlt évek lakossági fórumain (..) az egyik leggyakoribb kérdés volt”, hogy mikor cserélik le a buszmegállókat. Elmondása szerint 4-5 céggel tárgyaltak, „mire talált[ak] egy olyan vállalkozást, amelyik nem csak ingyen adja a buszvárókat a reklámfelületért cserébe, de még esztétikus is az a típus, amit letelepítenek”.

Gondolkodtak, hogy mit csináljanak a kutyapártosok által kifestett, helyiek által megkedvelt megállókkal, de a választások előtt azért nem akartak hozzányúlni, mert nem akarták, hogy az ellenzéki pártok politikai hasznot húzzanak belőle. Most viszont mehet a menet: „Szeptember közepén összesen(!) 2 062 480 Ft-ból, tehát nem 4 millióból, ahogy az MKKP hamisan állítja, folytatjuk, amit elkezdtünk, és amit Piliscsaba lakói évek óta várnak: cseréljük az utolsó két buszvárót is. Így végre egységes arculatú, kisvároshoz méltó buszváróink lesznek, ahogy mindig is szerették volna az itt lakók."

Elmondása szerint megkérte a kivitelezőt, hogy a halas buszmegállóknak „kutya baja ne legyen, (...) hátha valami szerepet” tudnak „találni nekik, ha már helytörténeti színfoltok lettek”.

„[M]ás funkciót kapnak. Amint megkeresnek az alkotók ezügyben, együtt kitaláljuk, mi legyen az. Garantálom, nem jutnak ebek harmincadjára.”.(Telex)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.