Pintér Sándor segítségét kérik a rezsiszámlák miatt bajba jutott önkormányzatok

gazdaság
2022 szeptember 03., 04:45
comments 20

Apokaliptikus kép rajzolódik ki a fűtési szezonra: sorra jelentik be az önkormányzatok, hogy a rezsiárak miatt megszorító intézkedésekre kényszerülnek. Például az ATV szedte össze, hogy dél-baranyai Drávaszerdahelyen este tíz óra után lekapcsolják a közvilágítást, a Nógrád megyei Karancslapujtő pedig éjfél után borul teljes sötétségbe. De az elszálló energiaárak miatt megkongatta a vészharangot Székesfehérvár fideszes polgármestere is a közösségi oldalán. Cser-Palkovics András szerint ha van valami, amit „Európában ma közvetlenül óriási veszély és válság fenyeget, az éppen a települések, a falvak és a városok világa, a helyi közszolgáltatások biztosítása".

Információink szerint az országos problémát érzékelve a Magyar Önkormányzatok Szövetsége levelet írt a Belügyminisztériumnak, amelyben az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának azonnali összehívását kezdeményezték. A tanácsban a kormányt Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter képviseli. Az egyetlen napirendi pont a települések biztonságos energiaellátásának biztosítása lenne.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.