Szabadon engedték az egykori cirkuszi delfineket: Johnnyt, Rockyt és Rambót

ÁLLAT
2022 szeptember 03., 14:07

Éveket töltöttek egy vándorcirkuszban, majd eladták őket egy szállodának, ahol egy aprócska medencében tartották Johnnyt, Rockyt és Rambót, a három palackorrú delfint. Három éve, hogy ebből a medencéből kimenekítették az állatokat, és egy menedékhelyre, tengeri karámba kerültek az indonéziai Bali szigetén.

Miután visszanyerték az egészségüket, visszaengedték őket a tengerbe. A kapunyitás után a delfinek még egy ideig bizalmatlanul szemeztek a nyílással, de egy óra múlva már úton voltak a nyílt tenger felé. (abcnews)

Kölykével lubickoló palackorrú delfin a hollandiai Harderwijk delfináriumban (AFP)
photo_camera Kölykével lubickoló palackorrú delfin a hollandiai Harderwijk delfináriumban (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.