Több tízezren tüntetnek Prágában a kormány, az EU és a NATO ellen

külföld
2022 szeptember 03., 18:40
comments 41

A demonstráció szervezői közt a Reuters szerint szélsőséges csoportok voltak, így szélsőjobbosok és kommunisták is felszólaltak. Szerintük Csehországnak katonailag semlegesnek kellene maradnia, valamint szerződést kell kötnie orosz gázszolgáltatókkal a válságot elkerülendő.

link Forrás

"Tüntetésünk célja, hogy kiköveteljük a változást, elsősorban az emelkedő energiaárak terén, melyek idén ősszel tönkretehetik a gazdaságunkat" - mondta az esemény egyik szervezője, Jiri Havel.

A tüntetést azután tartották, hogy Petr Fiala miniszterelnök jobboldali koalíciós kormánya túlélte az ellenzék bizalmatlansági indítványát.

Fiala kijelentette, hogy a tüntetők nem az ország érdekeit tartják szem előtt. "A Vencel téri tiltakozást, szélsőséges álláspontú, a csehek érdekeivel ellentétes erők hívták " - mondta. (Reuters)

Tüntetés a Vencel téren.
photo_camera Tüntetés a Vencel téren. Fotó: https://twitter.com/sahouraxo/status/1566124590891515905/photo/2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.