Éber Kés néven tartottak közös hadgyakorlatot a britek a svédekkel és a finnekkel

külföld
2022 szeptember 4., 8:20
comments 2

A Vigilant Kinfe – azaz Éber Kés – néven tartottak hadgyakorlaton a múlt héten brit, finn és svéd csapatok Észak-Finnországban, Lapföldön, Rovaniemi körzetében.

„Háború dúl Európában, minden eddiginél fontosabb, hogy megerősítsük nemzetközi együttműködésünket” – mondta a gyakorlatról Ben Wallace brit védelmi miniszter, aki elismételte, hogy országa támogatja Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

photo_camera Finn katona májusi hadgyakorlaton. Fotó: ALESSANDRO RAMPAZZO/AFP

Boris Johnson májusban utazott Finnországba és Svédországba, hogy kölcsönös biztonsági megállapodást írjanak alá.

Svédország és Finnország májusban nyújtotta be NATO-csatlakozási kérelmét. A két ország csatlakozását Törökország próbálja blokkolni, arra hivatkozva, hogy az északiak „terroristáknak” (kurd ellenzékieknek) nyújtanak menedéket. Mivel a NATO-tagsághoz a régi tagok konszenzusos belegyezése kell, a törökök feltételül szabták 73 terroristának tartott személy kiadatását. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt