Ukrajnában elindult a koronavírus újabb, őszi hulláma

járvány
2022 szeptember 04., 16:58

Ukrajnában a koronavírus újabb hulláma indult el – közölte Ihor Kuzin országos tisztifőorvos.

„A fertőzöttek számának növekedése figyelhető meg, ami az őszi hullám kezdetét jelzi” – nyilatkozta az Ukrinform hírügynökségnek a szakember, aki szerint egyre több fertőzöttet és beteget regisztrálnak, a múlt héten 9100 új eset volt, mostanra már 11 500.

A tisztifőorvos szerint a kórházban kezelésre szoruló fertőzöttek száma is megugrott: 2 hete kb. 2600 pácienst ápoltak koronavírushoz köthető tünetekkel az ország egészségügyi intézményeiben, ma már 3100-at.

photo_camera Illusztráció: Vitalij Timkiv/Sputnik via AFP

Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter már augusztus elején felhívta a figyelmet az esetszámok növekedésére, bár akkor még azt mondta, a helyzet nem vészes, hetente 30-40 százalékkal nő a fertőzöttek száma.

Ukrajnában az utóbbi négy hétben a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint 44 291 fertőzöttet és 149 halálesetet regisztráltak. A járvány kitörése óta több mint 5 millió fertőzöttet azonosítottak, akik közül 116 634-en haltak meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.