Az Opel Corsa mind a hét utasa belehalt a kunfehértói balesetbe

baleset
2022 szeptember 05., 14:50
comments 2

Hét halálos áldozata van annak a reggeli balesetnek, amiben összeütközött egy motorvonat és egy autó Kiskunhalas és Kunfehértó között.

A rendőrség a balesetről korábban azt közölte, hogy a földúton haladó autó sofőrje és négy utasa a helyszínen meghalt, de azóta kiderült, hogy az Opel Corsában heten utaztak, és az ütközést senki sem élte túl.

A motorvonat vezetőjét, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, a mentők megfigyelésre a kiskunhalasi kórházba vitték, a vonat utasai és a jegykezelő nem sérültek meg.

A Kecskemétről Bajára tartó InterRégió vonat Kunfehértó határában ütközött össze a kocsival, ami egy földútról hajtott a sínekre. A Mávinform azt írta, hogy a baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt.

Összeroncsolódott autó és vonat mellett dolgoznak rendőrök és tűzoltók Kunfehértó közelében 2022. szeptember 5-én.
photo_camera Összeroncsolódott autó és vonat mellett dolgoznak rendőrök és tűzoltók Kunfehértó közelében 2022. szeptember 5-én. Fotó: Donka Ferenc/MTI/MTVA

Hürkecz Zoltán főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy az elhunytak azonosítása még tart, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Az MTI információi szerint felnőtt férfiak és nők utaztak az ötszemélyes autóban, és vélhetően voltak emberek a jármű csomagtartójában is. Az áldozatok a baon.hu szerint kiskunhalasi szőlőmunkások voltak, akik szüretelni indultak.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején Kiskunhalas és Kunfehértó között vonatpótló buszok szállították az utasokat, de a vonatközlekedés már újraindult a vonalon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.