Kipróbált behajtók segíthetnek az MVM-nek a rezsitartozások rendezésében

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 szeptember 5., 16:20
comments 16

Megjöttek az első olyan számlák, amelyeken a rezsinövelt árak szerepelnek. Most még nincs is itt a fűtési időszak, de sokakat sokkoltak a befizetendő összegek. A Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információ Szolgáltatók Szövetsége már júliusban jelezte, hogy várhatóan nőni fog a késedelmesen vagy egyáltalán nem fizetett közüzemi számlák aránya. A dráguló energiaszámlák miatt jelentősen emelkedhet az egy főre jutó tartozás összege is.

A legtöbb számlát az MVM-től kapja a lakosság, az állami energetikai cég pedig a követeléskezelést kiszervezte egy magántársaságnak. „A lejárt számlatartozásokat az MVM átadhatja követeléskezelési tevékenység céljából az EX-ID Zrt. részére. Az EX-ID Zrt. telefonon, sms-ben, felszólító levél útján, valamint személyesen keresi fel ügyfeleinket a számlatartozások rendezése érdekében. Az EX-ID Zrt. munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal és meghatalmazással igazolják, hogy jogosultak a feladat elvégzésére” – olvasható az MVM oldalán.

Szépen prosperáló cég az EX-ID: 2017-ben 861 millió forint bevételük és 58 millió forint nyereségük volt, 2021-ben pedig a 2 milliárd forintos forgalom 491 millió forintos profitot ért, amiből a tulajdonos 490 millió forint osztalékot hagyott jóvá. A cégnek korábban tulajdonosa volt Doszpot Péter exrendőr, az MSZP egykori országgyűlési képviselője, de benne maradt korábbi üzlettársa, Boros Sándor, aki ma a többségi tulajdonos, és korábban szintén rendőrként dolgozott.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt