Kitiltották Oroszországból Ben Stillert és Sean Pennt

háború
2022 szeptember 5., 14:47
comments 4
photo_camera Sean Penn és Zelenszkij találkozója Kijevben 2022. június 28-án Fotó: STR/AFP

Oroszország újabb 25 amerikai állampolgárt tiltott ki, akik között ott van Ben Stiller és Sean Penn is. Mindkét színész járt már Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknél a háború kitörése óta. Stiller Kijevben hősömnek nevezte Zelenszkijt.

photo_camera Ben Stiller és Zelenszkij 2022 június 20-án Kijevben Fotó: HANDOUT/AFP

A kitiltott amerikaiak között vannak szenátorok és elemzők is. Az oroszok indoklása szerint az amerikai kormány kitiltásaira válaszul állították össze a listát. Az Egyesült Államok és szövetségesei június végéig 30 milliárd dollár értékben fagyasztottak be orosz vagyonokat. Augusztusban pedig az amerikai pénzügyminisztérium újabb Kreml közeli személyek vagyonát fagyasztotta be. Köztük van a műtrágyát gyártó Phosagro PJSC tulajdonosa, Andrej Gurjev és Alina Kabajeva, egy Kreml-barát médiacsoport vezetője is. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt