Kitiltották Oroszországból Ben Stillert és Sean Pennt

háború
2022 szeptember 05., 14:47
comments 4
Sean Penn és Zelenszkij találkozója Kijevben 2022. június 28-án
photo_camera Sean Penn és Zelenszkij találkozója Kijevben 2022. június 28-án Fotó: STR/AFP

Oroszország újabb 25 amerikai állampolgárt tiltott ki, akik között ott van Ben Stiller és Sean Penn is. Mindkét színész járt már Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknél a háború kitörése óta. Stiller Kijevben hősömnek nevezte Zelenszkijt.

Ben Stiller és Zelenszkij 2022 június 20-án Kijevben
photo_camera Ben Stiller és Zelenszkij 2022 június 20-án Kijevben Fotó: HANDOUT/AFP

A kitiltott amerikaiak között vannak szenátorok és elemzők is. Az oroszok indoklása szerint az amerikai kormány kitiltásaira válaszul állították össze a listát. Az Egyesült Államok és szövetségesei június végéig 30 milliárd dollár értékben fagyasztottak be orosz vagyonokat. Augusztusban pedig az amerikai pénzügyminisztérium újabb Kreml közeli személyek vagyonát fagyasztotta be. Köztük van a műtrágyát gyártó Phosagro PJSC tulajdonosa, Andrej Gurjev és Alina Kabajeva, egy Kreml-barát médiacsoport vezetője is. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.