Már hét halottja van a kunfehértói vonatbalesetnek

tragédia
2022 szeptember 05., 10:35

Hétre nőtt a hétfő reggeli vonatbaleset halálos áldozatainak száma. A motorvonattal ütköző Opel Corsában ülő utasok közül ugyanis senki sem élte túl a balesetet – közölte a 24.hu kérdésére Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője. Az első hírek még csak öt halottról szóltak, ám mostanra kiemelték az összes holttestet a roncsok közül. Férfiak és nők is vannak az áldozatok között.

Összeroncsolódott személyautó és vonat mellett dolgoznak rendőrök és tűzoltók Kunfehértó közelében 2022. szeptember 5-én.
photo_camera Összeroncsolódott személyautó és vonat mellett dolgoznak rendőrök és tűzoltók Kunfehértó közelében 2022. szeptember 5-én. Fotó: Donka Ferenc/MTI/MTVA

A mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel kórházba szállították, a vonat utasai nem sérültek meg. A karambol egy földutat keresztező, sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt. A Corsa utasai valószínűleg munkába igyekeztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.