Megszűnt a gyermekkardiológia Sopronban

Egészségügy
2022 szeptember 05., 05:33
comments 11

Augusztus 27-től nincs gyermekkardiológiai rendelés a soproni kórházban, írja a Telex.

A lap beszámol egy soproni családról, amely tavasz óta próbált időpontot szerezni, végül szeptember végére sikerült, de augusztus 31-én közölték velük, hogy majdnem 100 kilométerrel odébb, Győrben kell próbálkozniuk.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szerint a sürgős eseteket 1-2 napon belül fogadni tudják, az enyhébbeknél és a kontrollvizsgálatoknál pedig néhány hónap az előjegyzési idő, és kérhető utazási költségtérítés.

A cikkből nem derül ki, miért szűnik meg az ellátás, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján sem találtuk a határozatot, amiben szerepelni szokott az indoklás.

Augusztus elején 43 egészségügyi intézményt találtunk, ahol azért kellett idén szüneteltetni valamilyen ellátást, mert nincs elég orvos vagy ápoló. Előfordul, hogy ez tényleg átmeneti időszakra szól, de papíron sokszor év végéig tart a szünet, amit aztán meg lehet hosszabbítani, vagy eleve nem szabnak határidőt. A helyettesítő kórházak sokszor 100-120 kilométerre vannak, a mentők dolga odavinni a súlyos betegeket.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.