Óbudán a fideszes jelölt nyerte az időközi önkormányzati képviselő választást

POLITIKA
2022 szeptember 05., 04:41
comments 81

Vasárnap Óbuda 2. egyéni választókerületében időközi képviselőválasztás volt, melyet Csikósné Mányi Júlia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert meg. Ő a szavazatok 50,1 százalékát kapta, míg ellenzéki kihívója, Kappeller Zsuzsanna 38,34 százalékát, az MKKP-s Budai Sándor Viktor 6,15 százalékot, két másik jelölt pedig 5 százalék alatt. A szavazásra jogosultaknak mindössze 24 százaléka voksolt.

Bús Balázs fideszes óbudai expolgármester, Csikósné Mányi Júlia és Varga Mihály pénzügyminiszter.
photo_camera Bús Balázs fideszes óbudai expolgármester, Csikósné Mányi Júlia és Varga Mihály pénzügyminiszter. Fotó: TRIEBER JULIA/PM

Négy évvel ezelőtt ugyanitt épp fordítva történt: 2019-ben Hazai Iván András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) szerezte meg a szavazatok 52,31 sszázalékát, a Fidesz által jelölt Csapó Harold Gábor pedig 41 százalékát. Hazai nemrég lemondott, ezért kellett kiírni a választást. (Választás.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.