Óbudán a fideszes jelölt nyerte az időközi önkormányzati képviselő választást

POLITIKA
2022 szeptember 5., 4:41
comments 81

Vasárnap Óbuda 2. egyéni választókerületében időközi képviselőválasztás volt, melyet Csikósné Mányi Júlia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert meg. Ő a szavazatok 50,1 százalékát kapta, míg ellenzéki kihívója, Kappeller Zsuzsanna 38,34 százalékát, az MKKP-s Budai Sándor Viktor 6,15 százalékot, két másik jelölt pedig 5 százalék alatt. A szavazásra jogosultaknak mindössze 24 százaléka voksolt.

photo_camera Bús Balázs fideszes óbudai expolgármester, Csikósné Mányi Júlia és Varga Mihály pénzügyminiszter. Fotó: TRIEBER JULIA/PM

Négy évvel ezelőtt ugyanitt épp fordítva történt: 2019-ben Hazai Iván András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) szerezte meg a szavazatok 52,31 sszázalékát, a Fidesz által jelölt Csapó Harold Gábor pedig 41 százalékát. Hazai nemrég lemondott, ezért kellett kiírni a választást. (Választás.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt