Vízumonként 45 euróval többe fog kerülni az oroszoknak, ha be akarnak lépni az Európai Unió területére

külföld
2022 szeptember 06., 19:02
comments 5

A jelentkezési eljárás meghosszabbításásval és a díjak emelésével tervezi nehezíteni az orosz állampolgárok schengeni zónába utazását az Európai Unió. A kitiltás korábbi ötletét a tagállamok elvetették, nem volt egyetértés, a 2007-es EU–orosz megegyezés felfüggesztésével és egyéb módszerekkel azonban okozhatnak fejfájást az orosz turistáknak.

A díjak ennek jegyében 35 euróról 80 euróra emelkednek.

A szankciók mindaddig tartanak, amíg Moszkva folytatja a háborút, jelezte az Európai Bizottság (EB). Az EB alelnöke, Maragritis Schinas szerint Oroszország aláásta a bizalmat, amelyen a 2007-es szerződés alapult. (BBC)

photo_camera Fotó: HAKAN NURAL/Anadolu Agency via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.