Harrach Péter szerint fontos, hogy szeressük a világot, Soltész Miklós államtitkár nem bírta ki sorosozás nélkül a Keresztény Fórumot

POLITIKA
2022 szeptember 07., 13:24

Megtartotta a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fórumát, ahol a keresztény társadalmi felelősségvállalásról volt szó.

Harrach Péter, az MKDSZ elnöke itt azt mondta, a világ napjainkban identitásválsággal küzd és abnormális jelenségekkel terhelt, ezért kiemelten fontosak a kiegyensúlyozottságot biztosító értékek. Harrach szerint „a keresztény jelző az egyetemes elkötelezettségre utal, és semmilyen megosztó jellege nincs", valamint a hívő és nem hívő emberek is tudják, hogy ami keresztény, az

„emberi, kiegyensúlyozott és normális".Harrach szerint fontos, hogy szeressük a világot a hibáival együtt is, és együtt tudjunk élni azzal is, aki másként gondolkodik a világról.

photo_camera Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt 10-12 évben a civil világ számos területét megerősítették. Egyúttal arra kért mindenkit - beleértve a kisebb civil szervezeteket is - , hogy hallassák a hangjukat, mert a társadalom ott áll mögöttük. Kivéve a

„sorosista szervezeteket", mert róluk „ez nem mondható el".

Nacsa Lőrinc (KDNP) az Országgyűlés plenáris ülésén
photo_camera Nacsa Lőrinc (KDNP) az Országgyűlés plenáris ülésén Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője rámutatott arra, hogy a világban, különösen „annak nyugati felén" nincs keresztény felelősségvállalás. Ami van, az szekuláris, önző és felelőtlen.

Szerinte a 21. században az identitásért folytatott harc lesz a legfontosabb kérdés, mert „el akarják venni az identitást, a nemzetet, a hitet, a nemet, a munkát, az értékeket" és a gyökereinket.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.