2,7 milliárd dollár katonai támogatást nyújt Ukrajnának az Egyesült Államok

háború
2022 szeptember 08., 11:26

Lőszert, tarackokat, tankelhárító rendszereket, páncélozott mentőautókat és Humveekat is küld az Egyesült Államok Ukrajnának a csütörtökön elfogadott, 2,7 milliárd dolláros segélycsomag részeként, írja a BBC.

675 millió dollár értékben küldenek fegyvereket, a maradék kétmilliárdból az ukrán hadseregnek nyújtott, hosszú távú támogatást finanszírozzák. Az USA legalább 13 milliárd dollárral támogatta eddig Ukrajnát.

photo_camera Egy humvee Fotó: MACIEJ LUCZNIEWSKI/NurPhoto via AFP

Lloyd Austin védelmi miniszter szerint már a harcmezőn is látható a szövetségesek közös erőfeszítésének gyümölcse. Szerdán Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, több sikeres ellentámadást hajtottak végre az ország észak-keleti részén található Harkiv közelében. Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint szintén úgy tűnik, Ukrajna valóban jelentős eredményeket ért el. Putyin orosz elnök viszont tagadja, hogy bármit is elvesztettek volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.