Egy éven át hahotázott a kormány és médiája a spóroló Nyugaton, aztán behúzta a kéziféket

POLITIKA
2022 szeptember 08., 13:43

Csütörtök délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel bejelentette, hogy 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő a kormány az állami intézményekben és az állami tulajdonú társaságoknál a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével.

A miniszter kérdésre válaszolva elmondta, hogy 18 fokra fűtik majd fel a minisztériumokat és közintézményeket, és két hetet kaptak a minisztériumok, hogy kidolgozzák, saját területükön miként valósítják meg a felhasználás visszafogását.

Gulyás azt is kérte, hogy az észszerűség keretein belül mindenki bánjon óvatosan az árammal és a gázzal.

A rezsicsökkentés kivezetése óta sokadik megszorítását vezeti be a kormány az energiafelhasználás területén, a most bejelentett intézkedésekkel viszont olyan látványos a kontraszt az elmúlt egy év kommunikációjával szemben, hogy azt érdemes pontosan rögzíteni.

Annál is inkább, mert épp ezzel nyerte meg a Fidesz-KDNP a 2022-es választásokat: a rezsicsökkentés megvédésének és az energiaárak megfékezésének ígéretével.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.