Karácsony: Vajon a lakájmédia a kormányt is kigúnyolja, amiért csak 18 fokra szabad fűteni az állami intézményeket?

Budapest
2022 szeptember 8., 12:50
comments 2

„Vajon a lakájmédia most a kormányon is gúnyolódni fog, hogy 18 fokos fűtési határt szabtak meg az állami intézményekben? A kérdés költői, bizonyosan zseniális ötletnek tartják majd a szabályozást, amellyel rengeteget lehet spórolni”

– írja Karácsony Gergely a Facebookon.

photo_camera Karácsony Gergely az irodájában 2021. február 8-án. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

A főpolgármester azt írja, amikor nyáron a Fővárosi Önkormányzat kereste azokat a lehetőségeket, amikkel át tudnák vészelni az energiaválságot, „lejárató cikkek százai születtek, hogy majd télen megfagynak a budapestiek az intézményekben, ahol a kollégáim sapkában és sálban üldögélnek”. „Augusztusban bejelentettük Budapest első energiacsomagját, 21 fokos fűtési határt állapítottunk meg, kivéve természetesen az idősotthonokban és az ápolási tevékenységet végző intézményekben. Ez az intézkedés aztán újabb muníciót szolgáltatott a lakájmédiának” – emlékeztetett Karácsony.

A főpolgármester szerint „energiatakarékosságra szükség van, hónapok óta beszélünk erről, örülök, hogy végre a kormány is felismerte”, de szerinte „talán ezentúl a felelős, előrelátó, jövőt féltő intézkedések nem válnak közröhej tárgyává a propagandamédiában sem, de azért legközelebb javaslom, egyeztessenek a szakszervezetekkel is”.

Ahogy július végén a Tahóterror van című cikkemben is említettem: Orbán Viktor utalt arra, hogy legszívesebben anyázna, amikor a baloldal beleszólna, ki mennyi gázt vagy áramot fogyasszon, és kiállt az autósok mellett is, hogy vegyék csak az olcsó benzint.

Ehhez képest most Gulyás Gergely bejelentette, hogy jön a nagy állami gázspórolás, 18 fokra szabad csak felfűteni az államigazgatás munkahelyeit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt