Novák Katalin: A nőtől, az édesanyától, a királynőtől, az európai államfőtől búcsúzunk!

szeptember 8., csütörtök 19:04
7

Novák Katalin államfő a Facebookon így búcsúztatta a 96 évesen meghalt II. Erzsébetet:

„A nőtől, az édesanyától, a királynőtől, az európai államfőtől búcsúzunk! Mély megrendüléssel értesültem II. Erzsébet királynő haláláról, egyúttal őszinte részvétemet fejezem ki a királyi család tagjainak. Szomorú szívvel és tisztelettel búcsúzunk a XX. századi brit és európai történelem egyik legmeghatározóbb alakjától. Mi magyarok sokat tanultunk II. Erzsébettől a nemzetért és a családért való kiállásban. Emlékét szívünkben megőrizzük!”

Fotó: DANIEL LEAL/AFP

A köztársasági elnök angolul többek között azt írta a Twitterre: II. Erzsébet „élete áldás volt, emléke kincs”, rendíthetetlen szolgálata és méltóságteljes jelenléte mindenki tiszteletét kivívta szerte a világon.

Orbán Viktor miniszterelnök azt írta a Facebookon: „Isten nyugosztalja II. Erzsébet királynőt!”

II. Erzsébet életének 97., uralkodásának 71. évében halt meg a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt