Titkos NATO-dokumentumok szivárogtak ki Portugáliában

külföld
2022 szeptember 8., 11:06

Kibertámadás érte a portugál hadsereg vezérkari főnökségét, a katonai hírszerzést és a védelmi minisztérium egyik osztályát. Emiatt több száz titkos, a NATO-tól származó dokumentum került ki a darkwebre.

A Diario de Noticias szerint az amerikai hírszerzés figyelt fel a támadásra, és az Egyesült Államok lisszaboni nagykövetségén keresztül értesítették a portugál hatóságokat tavaly augusztusban.

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

A portugál kormány nem erősítette meg és nem is cáfolta az ellopott titkos dokumentumokról szóló híreket. António Costa miniszterelnök közleménye szerint minden olyan esetben, amikor támadás gyanúja merül fel, alaposan kivizsgálják az ügyet, és a kormány lépéseket tesz a kiberbiztonság erősítésére. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt