Át kell írni a britek nemzeti himnuszát

külföld
2022 szeptember 09., 05:05

II. Erzsébet királynő halála után nemcsak annyi változás lesz az Egyesült Királyságban élők számára, hogy az uralkodót mostantól III. Károly királynak hívják. Le kell cserélni a bélyegeket és a bankjegyeket – bár ezeket egyelőre még lehet használni, és törvényes fizetőeszköznek minősülnek –, de még a himnusz szövegét is át kell írni.

Az angoloknak mostantól nem azt kell énekelniük, amit 1952 óta énekeltek, hogy „Isten óvja a királynőt” hanem hogy „Isten óvja a királyt”. Az újabb verziót hamarosan meg is lehet majd hallgatni egy focimeccs előtt, amikor az angol férfi labdarúgó-válogatott szeptember 23-án Milánóban játszik Olaszországgal.

A britek utoljára Erzsébet apjának, VI. György uralkodása alatt énekelték, hogy „Isten óvja a királyt”. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.