Feloszlik a Ricsárdgír

ZENE
2022 szeptember 09., 19:23
comments 6

„Egyszer minden kalandnak vége, és úgy döntöttünk, mi ebben a több,mint 10 éve tartó, felfoghatatlanul csodálatos és sűrű kalandban idén megtaláltuk a kincset, tovább nem keresgélünk” – így jelentette be a Ricsárdgír zenekar a feloszlását a Facebookon.

„Idén jutottunk el arra a szintre, amire álmunkban sem gondoltunk volna, mikor 2010-ben Szentendrén, Mártondani anyukájának a pincéjében először játszottuk le a Repülőgépet. Minden évben magunkra licitáltunk, és többször felmerült a feloszlás gondolata, mert ez sokkal inkább egy project volt, mint egy zenekar” – írták.

Meg azt is, hogy többszörösen kinőtték magukat, az indulásnál a fő kérdés az volt, hogy önerőből meddig tud elmenni egy zenekar, amiben nem zenészek alkotják a magot, és hogyan tud egy látszólag underground punkos szintis zajzene telt házakat csinálni. „Már nem keressük ennek a lehetőségeit tovább, hiszen úgy hisszük, minden sikerült.”

„Persze akiknek elmondtuk, nem értették, hiszen most számolnak velünk igazán a szervezők, és a közönségünk is fantasztikusan kibővült. Innen már csak bővíteni tudjuk a jegyeladásokat, és lehet, ehhez az kellene, hogy olyan dalokat írjunk, amik kicsit rádióbarátabb muzsikák, de ez nem érdekel minket.”Ősszel még lesz néhány koncertjük, és januárban bemutatják a búcsúlemezt. „Ezután már csak egy Ricsárdgír-koncert lesz 2023. május 18-án a Budapest Parkban, egy nagy búcsúbuli, ahol még utoljára hallhatjátok a Ricsárdgírt.”

Emlékezzünk hát közösen a csodálatos élményekre a zenekar legnagyobb slágerével, a Szintis Lacival. „Mert a Ricsárdgír már nem zene.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.