Meghalt a királynő, nem tudták, kire is esküdjenek, elhalasztották az állampolgársági ceremóniát Kanadában

külföld
2022 szeptember 09., 19:34

II. Erzsébet királynő halála sokakat sokként ért, és lesz bőven adminisztrációs hercehurca is: át kell írni a himnuszt, lecserélni a bankjegyeket, stb.

Kanadai állampolgárságot szerzők egy csoportjának pedig meg kell várnia a hivatalos állásfoglalást, miután elhalasztották csütörtöki állampolgári ceremoniájukat. Nem tudták ugyanis, hogy kire kellene felesküdniük.

A virtuális ceremónián 141-en vettek volna részt, ők lehetnek az első kanadaiak, akik már II. Károly királyra tehetnek majd állampolgári esküt kis csúszással.

Kanada 1931 óta a (Brit) Nemzetközösség tagja, amelynek a mindenkori brit uralkodó a feje. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.