Miután a britek felsültek, most Dánia szállítana menekülteket Ruandába

külföld
2022 szeptember 09., 17:23

Menekültek Ruandába deportálásáról egyezett meg Dánia a ruandai vezetéssel.

photo_camera Menedékkérők Dániában Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP

Korábban nagy port kavart, amikor az Egyesült Királyság hasonló megállapodást kötött az afrikai országgal. Arról, hogy az intézkedés miért az európai felelősséghárítás iskolapéldája, mik az aggályok, és miért pont Ruandával egyeztek meg a britek, korábban írtunk. Az aláírás és a 120 millió font átutalása után kiderült, hogy Ruanda a megbeszélt 1000 helyett csak 200 menekült befogadására képes.

Az újabb egyezmény szerint Dániába érkező menedékkérőket szállítanának Ruandába, hogy csökkentsék a számukat. Dánia augusztusban nyitott hivatalos irodát Ruanda fővárosában, Kigaliban.

„Egy igazságosabb menekültügyi rendszer létrehozásán dolgozunk” – mondta Kaare Dybvad, Dánia külügy- és integrációs minisztere. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt