A kormány rendeletben korlátozza a szénexportot

gazdaság
2022 szeptember 10., 06:24

Korlátozza a kormány a hazai kitermelésű szén külföldre vitelét – írja a Telex a Magyar Közlöny alapján. A jogszabály szerint kilencfajta széntermék csak az energiapolitikáért felelős miniszternél történt regisztrációt és a bejelentés tudomásulvételének visszaigazolását követően értékesíthető külföldre, illetve vihető ki az országból.

A rendelet az alábbi termékekre vonatkozik:

photo_camera Fotó: Magyar Közlöny

A péntek esti Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy a kormány megalkotta a rendeletet az állani intézmények 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentéséről (a kórházak és szociális intézmények kivételével). A jogszabályból kiderült, hogy ez a 2023-as évre is vonatkozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.