Kitűzték II. Erzsébet temetésének dátumát, Harry, Vilmos és a hercegnék köszöntötték a gyászoló népet

küföld
2022 szeptember 10., 18:28
comments 11
photo_camera Katalin, Vilmos, Harry és Meghan Windsorban Fotó: CHRIS JACKSON/AFP

A Buckingham-palota hivatalosan is bejelentette, hogy a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet temetése szeptember 19-én lesz. (Az már biztos, hogy Putyin nem megy el.) A temetés napja nemzeti ünnepnap lesz. A koporsó jelenleg még a balmorali kastélyban van, a Royal Standard zászlóval és virágkoszorúval leterítve. Itt a birtok munkatársai vehetnek búcsút a királynőtől.

A temetésig a nemzeti gyász ideje alatt a koporsót több helyszínre elviszik. Vasárnap elindítják Edinburghbe, ahol a Holyrooodhouse palotában lehet búcsút venni tőle, majd onnan egy díszmenet a St. Giles katedrálisba kíséri, ahol III. Károly és a királyi család is jelen lesz. Onnan a koporsó Erzsébet lánya, Anna hercegnő felügyeletével utazik Londonba a Buckingham-palotába, majd utána négy napig a Westminster Hallban lesz. A temetést pedig a Westminster katedrálisban tartják.

photo_camera A hercegi párok megtekintik a királynőnek hozott virágokat és üzeneteket. Fotó: CHRIS JACKSON/AFP

Eközben szombaton Vilmos és Harry herceg, illetve Katalin és Meghan hercegnék megjelentek a Windsor-kastélyban, ahol több ezer ember gyűlt össze, hogy megemlékezzen a királynőről. A két hercegi pár találkozott és beszélgetett a kapuknál várakozó emberekkel, és megnézték a gyászoló tömeg által hagyott virágokat és üzeneteket a kapuknál. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt