Putyin nem megy el Erzsébet királynő temetésére

külföld
2022 szeptember 10., 06:59
comments 14

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem vesz részt II. Erzsébet királynő temetésén, ezt pénteken közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Peszkov úgy fogalmazott, hogy bár az oroszok „tisztelik” a királynőt a „bölcsességéért”, Putyin részvétele a temetésen nem lehetséges. Hozzátette, hamarosan döntenek arról, hogy ki képviseli Oroszországot a szertartáson.

A brit királynő halálának napján Putyin is részvétét fejezte ki a királyi családnak, és azt írta, „II. Erzsébet hosszú évtizedeken át joggal élvezte alattvalói szeretetét és tiszteletét”.

II. Erzsébet 2003-ban a Buckingham-palotában látta vendégül Vlagyimir Putyint és feleségét.

photo_camera Fotó: IVAN SEKRETAREV/AFP

A királynő temetése várhatóan szeptember 19-én, hétfőn lesz a Westminster apátságban, bár a pontos napot hivatalosan még nem jelentették be. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt