A Fidesz jelöltje nyerte a budavári időközi választást

POLITIKA
szeptember 11., 18:34
comments 71
photo_camera A kép balszélén Fazekas Csilla, a fidesz I. kerületi önkormányzati képviselője Fotó: Facebook

Fazekas Csilla több mint 50 százalékát szerezve a szavazatoknak megnyerte az időközi önkormányzati képviselői választást a budavári körzetben. A fideszes jelölt Facebook-oldalán jelentette be az eredményt, míg ellenfele, a momentumos Korsós Borbála Erzsébe elismerte vereségét.

A választást azért kellett kiírni, mert az időközben a Momentum elnökévé választott Gelencsér Ferenc a parlamentbe ült át az önkormányzati képviselő-testületből.

Ez azt jelenti, hogy teljesen elolvadt az a fölény, amivel az ellenzéki frakció rendelkezett az önkormányzatban a 2019-es önkormányzati választás óta.

Akkor a párbeszédes V. Naszályi Márta úgy nyert, hogy stabil, 10-5 arányú többsége volt a testületben. Ez nagy szónak számított az egyébként hagyományosan fideszes, korábban Nagy Gábor Tamás vezette kerületben. Korábban itt sosem nyert baloldali jelölt.

A többség azonban elolvadt az elmúlt három évben. 2020 februárjában előbb két jobbikos képviselő távozott a pártból és az ellenzéki frakciónak is hátat fordítva a kormánypártot kezdték támogatni. Most pedig Fazekas Csilla győzelmével már 8-7 arányban a Fideszhez húzó képviselők vannak többségben a testületben.

Ezzel a kerületvezetés mozgástere alaposan leszűkül a 2024-es önkormányzati választásig, és ahogy Miklósi Gábor a beharangozójában írta, Budavár visszahódítását a kormányoldal szimbolikus sikerként is elkönyvelheti.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt