Lusta és időhiányos szakácsoknak kisebbfajta megváltás a receptdoboz

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 11., vasárnap 11:52
25

Először évekkel ezelőtt találkoztam a receptdoboz-jelenséggel: hirtelen kb. minden második életmódvlogger videóiban feltűnt a HelloFresh nevű cég szolgáltatása. A youtuberek lelkesen mesélték és mutatták meg, ahogy a kiválasztott recepteket és azok összes, pontosan kimért, friss hozzávalóját megkapják egy dobozban, nekik pedig nem volt más dolguk, mint megfőzni. Akkoriban ez ha nem is tűnt teljes hülyeségnek, egyáltalán nem hozott lázba. Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy ezért fizessek. Spoiler: egy hete mégis pontosan ez történt.

Amikor nemrég elém dobta az Instagram a Hamm nevű magyar receptdoboz hirdetését, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. Úgy voltam vele, egyszer megér nekem ez annyi pénzt, hogy meggyőződjek róla, tényleg olyan jó-e, mint állítják, megéri-e, vagy valóban fölösleges.

Azért is voltam kíváncsi, mert minden kétkedésem ellenére szinte tökéletes célszemélye vagyok a receptdobozrendszernek. Hogy miért? Mert lusta, kényelmes és nagyon rapszodikus szakács vagyok, nem pedig született séf.

Csak akkor főzök, ha kedvem van hozzá, márpedig amikor sok a dolgom, akkor szinte soha nincs. Egyáltalán nem szeretek azon gondolkodni, hogy mit főzzek, ezért nagyjából ugyanaz a repertoárom. Néha eszembe jut, hogy jó lenne változatosabban főzni, új receptet mégis maximum akkor próbálok ki, ha véletlenül elém kerül, a szakácskönyveimet évek óta ki sem nyitottam. Pedig képtelen vagyok improvizálni és saját recepteket kitalálni. De ha volna is kedvem újat próbálni, sokszor az tart vissza, hogy a különlegesebb fűszereket nem tudom megvenni a szupermarketben, el kell értük zarándokolni a török/szír/afgán/akármilyen boltba, és az plusz macera.

Ezenkívül bár bele tudok merülni a főzésbe, nem szeretek sokáig pepecselni semmivel. Frusztrál, ha egy vagy maximum másfél óránál többet kell ácsorognom a tűzhely mellett, ha ezer edényt kell hozzá összekoszolnom, vagy ha három-négyféle technikával kell előkészítenem a vacsora különböző részeit.

Eszem ugyan húst, de nem szeretek hozzányúlni, ezért magamtól inkább csak vegetáriánus ételeket főzök, esetleg néha sütök halat. Mindezektől függetlenül szeretek enni, ezért nem eszek/veszek meg akármilyen minőségű ételt, a Hamm pedig azt írja a honlapján, hogy termelőtől érkeznek a friss, szezonális alapanyagok, és a recepteket séfek segítségével alkották meg (akik nincsenek nevesítve). Emellett meg vagyok áldva egy elég válogatós élet- és evőpartnerrel, aki természetesen csatlakozott a teszthez is, bár ha lehet, nálam is szkeptikusabb volt. Szóval rendeltem gyorsan a Hammtól egy dobozt – csak hogy előre tisztázzuk, a saját zsebemből fizettem.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt