Zelenszkij: „Ezekben a napokban az orosz hadsereg a legjobb oldalát mutatja, a hátát”

háború
2022 szeptember 11., 05:54
comments 28

Az ukrán elnök szombat este értékelte az ellentámadás eredményeit. Az ukrán hadseregnek közel kétezer négyzetkilométert sikerült visszafoglalniuk az oroszoktól az ország északkeleti térségében.

„Ezekben a napokban az orosz hadsereg a legjobb oldalát mutatja: a hátát. És végül is jól teszik, hogy futnak, mert a megszállóknak nincs helye Ukrajnában”

- mondta Volomidir Zelenszkij, miután miután több ezer orosz egység vonult vissza Ukrajna északkeleti részén.

photo_camera Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

Az utóbbi napokban az ukrán erők nagy sikereket értek el: felszabadították a kulcsfontosságú vasúti csomópontnak számító Kupjanszkot és Izjumot, az oroszok fő támaszpontját a Harkiv régióban. Néhány órával később az orosz védelmi minisztérium is elismerte, hogy visszavonta a csapatait Izjum térségéből.

Az ukrán tisztségviselők hetek óta a déli ellentámadásról beszéltek, amire reagálva az oroszok meg is kezdték az átcsoportosításokat Herszon felé, de az ukrán ellentámadás súlypontja végül az északkeleti Harkivra került. Később az ukrán különleges erők is elismerték, hogy a déli offenzíva beharangozása csak dezinformáció volt. Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő azt mondta, hogy a keleti sikerek az ukrán katonák bátorságának és a nyugatról kapott fegyvereknek köszönhető. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.