Az egyik orosz tévében elhangzott: lehetetlen legyőzni Ukrajnát

háború
2022 szeptember 12., 06:35
comments 52

A Gazprom Media NTV nevű csatornáján ún. fontos emberek vitáztak Vlagyimir Putyin ukrajnai "különleges műveletéről". Eközben hangzott el egy eddig ritkán hallott álláspont.

Az egyik résztvevő Borisz Nagyezsdin, a Duma korábbi tagja ezzel kezdte az érvelését a vita egy pontján:

„Azok az emberek, akik meggyőzték arról Putyint, hogy a különleges művelet gyors és hatásos lesz, hogy bemegyünk a nemzeti gárdával meg a kadirovitákkal, és ők majd rendet teremtenek, nos, ezek az emberek mindannyiunkat átvertek.”

A Twitteren angol felirattal látható kivonat szerint a műsorvezető vissza is kérdezett, hogy az ex-képviselő biztos-e abban, hogy léteznek-e ilyen emberek. Nagyezsdin szerint igen, hisz az elnök nem egymaga dönt egy ilyen kérdésben.

„Valakinek meg kellett győznie őt, hogy az ukránok majd megadják magukat, és Oroszországot választják.”

Aztán ennél is meglepőbb véleménnyel folytatja:

„Ott tartunk, hogy meg kell értenünk: teljességgel lehetetlen legyőzni Ukrajnát ezekkel az eszközökkel és az általunk használt koloniális háborús módszereket alkalmazva. Oroszország szerződésesekkel és zsoldosokkal próbálja megnyerni a háborút általános sorozás nélkül.”

Ezután kifejti, hogy egy erős hadsereg áll szemben az oroszokkal, olyan, amelyet a technológiailag fejlett nyugat teljes mértékben támogat. A műsorvezető ezen a ponton visszakérdez, hogy ezek szerint Nagyezsdin a teljes mobilizációt támogatná-e.

„Azonnali béketárgyalásokat és a háború befejezését támogatnám, és azt, hogy a politikai kérdések legyenek rendezve” - válaszolta.

A felvételt angol felirattal itt lehet megnézni, többek közt azt is, hogy miket válaszolnak neki a Putyin-párti képviselők:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.