Niedermüller reagált a hírre, hogy a VII. kerület éjféli zárórát tervez a bulinegyedben

buli
szeptember 12., 8:54
comments 1

A hétvégén került ki a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalára egy tervezet, amely szerint a VII. kerületi önkormányzat októbertől a hét öt napján maximum éjfélig engedélyezné a bulinegyed szórakozóhelyeinek nyitvatartását.

Erre reagált most Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere, aki Facebookon azt írta, „igaz, hogy maga a poszt tele van feltételezésekkel, igaz, hogy a Színes Erzsébetváros is azt írja, hogy a hozzá eljutott anyag egy ötletszerű munkaanyag, de már messzemenő következtetéseket von le belőle, és kritizál mindent és mindenkit”. A polgármester szerint „ezzel szemben csak annyi történik”, hogy: „Ígéretünkhöz híven folyamatosan azon dolgozunk, hogy élhetőbbé tegyük a kerületet, és megoldjuk Belső-Erzsébetváros problémáit, amelyek jóval 2019 előtt alakultak ki.”

Majd kifejtette, hogy a Belső-Erzsébetváros munkacsoportot is amiatt hozták létre, hogy „a vendéglátósok és a lakók bevonásával olyan szabályokat hozzunk létre, amelyek kompromisszumra épülnek és mindenki számára elfogadhatók”. És bár „a konszenzusos kritériumrendszer megalkotásával és életbe lépésével sokkal kevesebb panasz érkezik a vendéglátóhelyekre”, a munkacsoport folytatja munkáját, mert „még nem oldódott meg minden probléma”.

Emiatt keresik „azokat a megoldásokat, amelyek a kerület számára a legelőnyösebbek”, ezekről pedig „egyeztetések lesznek a lakókkal és a vendéglátóhelyek képviselőivel”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt