Zelenszkij az oroszoknak: Ha választani kell, hogy gáz nélkül leszünk vagy nélkületek? Nélkületek

háború
2022 szeptember 12., 06:02
comments 13

Miközben az ukrán hadsereg sikeres ellentámadást folytat a harkivi régióban, vasárnap orosz rakétatámadás ért egy nagy hőerőművet. Emiatt öt régió is elektromos áram nélkül maradt.

Zeleszkij ukrán elnök terroristaakciónak nevezte, hogy az oroszok az amúgy civil célpontnak számító erőművet támadták, és éjszakai beszédében az oroszoknak üzent:

„Még mindig hisztek abban, hogy egy nép vagyunk? Még mindig azt hiszitek, hogy megijeszthettek, eltiporhattok és behódolásra kényszeríthettek minket? Tényleg semmit sem értetek? Nem veszitek észre, hogy kik vagyunk? Miért vagyunk mi? Mi a lényegünk?

Olvassátok a számról: Ha választani kell, gáz nélkül leszünk vagy nélkületek? Nélkületek. Világítás nélkül vagy nélkületek? Nélkületek. Víz nélkül vagy nélkületek? Nélkületek. Étel nélkül vagy nélkületek? Nélkületek. Hideg, éhség, sötétség és szomjúság sem olyan ijesztő és halálos nekünk, mint a ti barátságotok, a ti testvériségetek. A történelem mindent helyre tesz majd. Lesz gázunk, világításunk, vizünk és ételünk. Nélkületek.”

A harkivi és donyecki régiók áram nélkül maradtak kivéve a szakadár köztársaságok területét. Zaporizzsjában, Dnyipropetrovszkban és Szumiban pedig gondok vannak az élelmiszerellátással.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.