20 fok lesz télen a budapesti Városházán

Budapest
2022 szeptember 13., 08:54
comments 17

Egyeztetést kezdett a Fővárosi Önkormányzat a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével (MKKSZ) arról, hogyan csökkenthetné az önkormányzat az épületek energiafelhasználását.

Először a Főpolgármesteri Hivatalról tárgyaltak, amit télen 22 helyett 20 fokra fognak felfűteni. Ez 10-12 százalékos megtakarítást jelenthet az önkormányzat szerint.

Összesen 20 százalékkal szeretnék csökkenteni az energiafelhasználást az 50 ezer négyzetméteres épületben, ami teljes egészében távfűtéssel működik. Most felmérik, hogyan lehetne átköltöztetésekkel lekapcsolni egyes épületrészeket a fűtésről. Szeptember végére intézkedési tervet készítenek az energiamegtakarításról.

Az állam ennél jelentősebb spórolást írt elő, mindössze 18 fok lesz az államigazgatásban, és minden állami szervnek energiacsökkentési stratégiát kell alkotnia.

photo_camera Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Kiss Bence/444

A főváros korábban döntött a díszkivilágítás lerövidítéséről, és 1,2 milliárd forintos lakásrezsi-támogatási programot is bejelentettek ami emeli az eddigi segélyek összegét, és bővíti a jogosultak körét. A budapesti költségvetés viszont továbbra is bajban van, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint kérdéses, kibírja-e az évet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.