Egy „névtelen” nyugati tisztviselő szerint korai lenne a harkivi ukrán előrenyomulást fordulatnak nevezni

háború
2022 szeptember 13., 18:54
Visszafoglalt területen járőröző ukrán katonák Harkivban, szeptember 9-én.
photo_camera Visszafoglalt területen járőröző ukrán katonák szeptember 9-én Fotó: METIN AKTAS/Anadolu Agency via AFP

„Túl korai lenne megmondani”, hogy Ukrajna Harkiv régióban aratott sikere valóban fordulatot jelent-e a hat hónapja tartó háborúban, mondta egy neve elhallgatását kérő nyugati tisztviselő a Guardian szerint. Azt elismerte, hogy a hadművelet, melynek során Ukrajna 6000 négyzetkilométert szerzett vissza az oroszoktól, fontos momentuma a háborúnak.

„Az Oroszországgal szembeni küzdelemben Ukrajna lenyűgöző operatív művészetről és a háború alapelveihez való ragaszkodásáról tett tanúbizonyságot. Július végétől számos területen fenyegetést jelentett az oroszok számára, ami ahhoz vezetett, hogy az agresszor átpozicionálta erőit, ezzel gyenge pontokat teremtve, amire az ukránok összpontosítani tudták a hadseregüket” – mondta a „névtelen” tisztviselő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.