Megérkezett II. Erzsébet királynő koporsója a Buckingham-palotába

külföld
2022 szeptember 13., 20:00

Repülőgéppel érkezett a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő koporsója a skót fővárosból, Edinburghból a londoni Buckingham-palotába, írja az MTI. Az útvonal mentén a szakadó eső ellenére emberek tízezrei sorakoztak fel.

photo_camera Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu Agency via AFP

Az út szemközti sávjában is megállt a forgalom, sokan kiszálltak és tapssal fejezték ki tiszteletüket.

II. Erzsébet koporsóját Balmoralból vasárnap átszállították a skót fővárosba, hétfő délután pedig egy napra felravatalozták a skót nemzeti egyház főtemplomában, a St. Giles-székesegyházban.

A királynőt egyetlen lánya kísérte a Londonba vezető úton. Koporsóját a Buckingham-palotában III. Károly király és hitvese, Kamilla fogadta. Szerda este szállítják át a londoni parlament legősibb épületegyüttesébe, a Westminster Hallba, ahol négy napra felravatalozzák. A ravatal csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható a nap 23 órájában.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.