Módosított az abortusz szabályain Pintér Sándor

Egészségügy
szeptember 13., 7:18
comments 47

Tegnap délután kriptikus közleményt adott ki a Belügyminisztérium, melyben arról volt szó, hogy „a szívdobbanás korszerű eszközökkel már a várandósság korai szakaszában kimutatható, ezért a szakmai irányelv teljesebb körben ajánlja a tájékoztatást a várandós nő számára.”

A friss Magyar Közlönyből derült ki, hogy ez a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy az abortuszt kérő nőknek kötelező lesz meghallgatni a magzati szívhangot, anélkül nem hajtják végre a beavatkozást.

A szeptember 15-én életbe lépő rendeletet Pintér Sándor adta ki: megváltoztatta a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló rendelet mellékletét, a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot.

photo_camera Szívhang az ultrahangon. Fotó: RAJAAISYA/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library via AFP

A módosítás szerint a terhes nőnek be kell majd mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt - vagyis a szívhangot - egyértelműen azonosítható módon bemutatta.

Ez az egész egyébként Dúró Dóra Mi Hazánkos képviselő vesszőparipája volt évek óta. (Via 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt