Nem csinált esőt, megölték és elégették az esőcsinálót

külföld
2022 szeptember 13., 16:48
comments 6

Egy csapat fiatal elfogta, megverte, majd megölte egy dél-szudáni település esőcsinálóját, akinek nem sikerült esőt csinálnia Mohina falu fölé. A holttestet elégették. Gyilkosai szerint az esőcsináló direkt hozott szárazságot a falura.

photo_camera Szárazság Fotó: ALAIN MAFART-RENODIER/Biosphoto via AFP

A helyi hatóságok szerint most nagy a feszültség a Mohina és a Lodwara közösségek között, az esőcsináló hozzátartozói szomjazzák a bosszút.

Az esőcsinálóknak a helyi szokások szerint biztosítaniuk kell, hogy időben érkezik csapadék. Részesülnek viszont minden falu terméséből, ahol szolgálatot teljesítenek.

Afrikát nemcsak a klímaváltozást kísérő aszályok, hanem a koronavírus-járvány, a regionális konfliktusok és az ukrajnai háború hatásai is sújtják. (Radio Tamazuj)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.