Tojás volt nála, amikor elhaladt mellette a királynő koporsója, úgyhogy őrizetbe vették

külföld
2022 szeptember 13., 21:36

A köznyugalom megzavarásával vádolják azt a 38 éves aberdeeni férfit, akit tojással a kezében vettek észre, amikor II. Erzsébet temetési menete elhaladt mellette. A férfit azóta szabadon engedték, de később bíróság elé kell állnia.

A II. Erzsébet királynő koporsója elhagyja a Balmoral kastélyt, mielőtt megérkezne az edinburghi Holyroodhouse palotába 2022. szeptember 11-én Aberdeenben, Skóciában, Egyesült Királyságban.
photo_camera II. Erzsébet királynő koporsója elhagyja a Balmoral kastélyt, mielőtt megérkezne az edinburghi Holyroodhouse palotába 2022. szeptember 11-én Fotó: RASID NECATI ASLIM/Anadolu Agency via AFP

A királynő halála óta az Egyesült Királyságban kisebb őrizetbe vételi hullám kezdődött, a rendőrség monarchiaellenesség vádjával fogott el embereket. Több jogvédő csoport is szóvá tette, hogy a II. Erzsébet halálát követő eseményeken ugyanúgy jogában áll bárkinek nemtetszést kifejezni, mint bánatot. (The National)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.