Tüntetést szervez a Patent Egyesület a szívhangos abortuszrendelet miatt

belföld
2022 szeptember 13., 15:43
comments 31

„A mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet. Egy életet sem fognak megmenteni azzal, hogy az abortusz mellett döntő nőt a magzati szívhang meghallgatására kényszerítik” – írja Facebookon a Patent Egyesület az új abortuszszabályozásról.

Az egyesület megmozdulást szervez a módosítás ellen szeptember 28-án, a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapján.

„A módosítás lényege, hogy mostantól az abortuszt igénybe vevő nőnek be kell mutatnia egy igazolást arról, hogy »a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt«, vagyis a magzati szívhangot egyértelműen azonosítható módon bemutatták neki. Ennek a felesleges és értelmetlen eljárásnak egyetlen célja van: az abortuszon áteső nők megalázása” – fogalmaznak.

A Patriarchátust Ellenzők Társasága jogvédő egyesület egyik legfőbb tevékenysége a nők és gyerekek elleni erőszak áldozatai számára fenntartott jogsegélyszolgálat működtetése.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.