Újra erdőtűz tombol Franciaországban

klímakatasztrófa
2022 szeptember 13., 08:22

Délnyugat-Franciaországban ismét erdőtűz ütött ki, ezúttal Medoc térségében. Eddig 1300 hektár égett le, megsemmisült rajta négy ház és számos egyéb épület, 540 embert kellett evakuálni. Közel 350 tűzoltó és hat tűzoltó-helikopter igyekszik megfékezni a lángokat hétfő óta.

photo_camera Fotó: THIBAUD MORITZ/AFP

Franciaországban idén több mint 60 000 hektár égett le, nagy többsége ugyanebben a régióban. Ez hatszorosa a 2006-2021 közti egész éves átlagoknak az Európai Erdőtűz Információs Rendszer adatai alapján.

Idén hazánkban és egész Európában példátlanul sok erdő égett le. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.