Very Important Survey: Megkönnyezte ön a királynő halálát?

mindenkinek elment az esze
2022 szeptember 13., 10:57

Nagyon fontos kérdés jelent meg a YouGov nevű, közvéleményt szondázó oldalon: Sírt vagy megkönnyezte-e ön II. Erzsébet királynő halálát? A több mint 3000 válaszoló brit 44 százaléka igennel válaszolt, 54 nemmel (hiába, a hidegvér), a fennmaradó 2 százalék nem tudja.

Gyászoló alattvaló virágot visz a Buckingham-palotához.
photo_camera Gyászoló alattvaló virágot visz a Buckingham-palotához. Fotó: DANIEL LEAL/AFP

Életkor szerint az 50 fölöttiek voltak a legsírósabbak, míg a 18-49 év közöttiek több mint 60 százaléka nem sírt. A legérzéketlenebbek a londoniak voltak és a skótok, politikai hovatartozás szerint a munkáspárti szavazókat hagyta inkább hidegen az országos gyász.

(Természetesen ez nem egy reprezentatív kutatás.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.