A magyar titkosszolgálat bruttó 660 ezres fizetésért csábít magához érettségivel rendelkező figyelőket

belföld
szeptember 14., 4:56
comments 15

Havi bruttó 660 ezer forintos fizetésért keres műveleti felderítőket, vagyis figyelőket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), a munkához csak érettségi kell – írja a hvg.hu.

A havi bruttó 660 ezer mellé 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek. Az érettségi mellett egy feltétel van még, a büntetlen előélet, és előnyt jelent, ha van valakinek jogosítványa vagy nyelvtudása, illetve „sportos életmódot” él és érdeklődik a „technológiák” iránt.

Ahogy a hvg.hu is írja, a műveleti felderítők azok a titkosszolgák, akik a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül.

„Igen, valóban nem könnyű hozzánk bekerülni, de ez garancia Neked, hogy a legjobbak közé fogsz tartozni, akikkel egy csapatként fogod végezni a feladatodat. Biztos munkahelyed lesz, garantált előrelépési lehetőséggel, ráadásul van átjárási lehetőség a különböző szakterületek között” – olvasható aaz NBSZ honlapján.

A kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét, ebből a legtöbb pénzt – 14,4 milliárd forintot – az NBSZ kapta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt