A magyar titkosszolgálat bruttó 660 ezres fizetésért csábít magához érettségivel rendelkező figyelőket

belföld
2022 szeptember 14., 04:56
comments 15

Havi bruttó 660 ezer forintos fizetésért keres műveleti felderítőket, vagyis figyelőket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), a munkához csak érettségi kell – írja a hvg.hu.

A havi bruttó 660 ezer mellé 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek. Az érettségi mellett egy feltétel van még, a büntetlen előélet, és előnyt jelent, ha van valakinek jogosítványa vagy nyelvtudása, illetve „sportos életmódot” él és érdeklődik a „technológiák” iránt.

Ahogy a hvg.hu is írja, a műveleti felderítők azok a titkosszolgák, akik a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül.

„Igen, valóban nem könnyű hozzánk bekerülni, de ez garancia Neked, hogy a legjobbak közé fogsz tartozni, akikkel egy csapatként fogod végezni a feladatodat. Biztos munkahelyed lesz, garantált előrelépési lehetőséggel, ráadásul van átjárási lehetőség a különböző szakterületek között” – olvasható aaz NBSZ honlapján.

A kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét, ebből a legtöbb pénzt – 14,4 milliárd forintot – az NBSZ kapta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.