Egy professzor és egy tanszékvezető is felmondott a Corvinuson

szeptember 14., szerda 7:43
10

Távozik a Budapesti Corvinus Egyetemről a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője, Veszelszki Ágnes, valamint Aczél Petra professzor – írja az Eduline.

A hallgatók Veszelszki távozásáról egy Facebook-posztból értesültek, amiben az állt: „Az oldal adminisztrátora 2016 és 2022 között dr. Veszelszki Ágnes volt. A tanszékvezető felmondása miatt 2022 szeptemberétől a Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék kollégái veszik át az oldal szerkesztését.”

Mellette felmondott a korábban a Kommunikáció és Szociológia Intézetét vezető Aczél Petra is, az Eduline-nak hallgatók azt mondták, úgy tudják, hogy a népszerű egyetemi tanár azért döntött a távozás mellett, mert jövőképe nem egyezik a közben komoly belső átalakításon átesett Corvinuséval.

Augusztusban Csurgó Dénes írt arról a 444-en, hogy az átszervezésre hivatkozva az egyetem vezetése több oktatót is elbocsátott bármilyen szakmai vagy egyéb érv nélkül, amivel a Corvinus Alkalmazotti Tanácsa szerint a félelem kultúráját próbálják kiépíteni a szervezetben.

Az átszervezésre hivatkozva összesen nyolc dolgozótól vált meg az egyetem, közülük az alkalmazotti tanács szerint két olyan eset volt, ahol semmilyen olyan indokot nem tudtak felhozni, ami védhető lenne a bíróságon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt