Egy professzor és egy tanszékvezető is felmondott a Corvinuson

oktatás
2022 szeptember 14., 07:43
comments 9

Távozik a Budapesti Corvinus Egyetemről a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője, Veszelszki Ágnes, valamint Aczél Petra professzor – írja az Eduline.

A hallgatók Veszelszki távozásáról egy Facebook-posztból értesültek, amiben az állt: „Az oldal adminisztrátora 2016 és 2022 között dr. Veszelszki Ágnes volt. A tanszékvezető felmondása miatt 2022 szeptemberétől a Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék kollégái veszik át az oldal szerkesztését.”

Mellette felmondott a korábban a Kommunikáció és Szociológia Intézetét vezető Aczél Petra is, az Eduline-nak hallgatók azt mondták, úgy tudják, hogy a népszerű egyetemi tanár azért döntött a távozás mellett, mert jövőképe nem egyezik a közben komoly belső átalakításon átesett Corvinuséval.

Augusztusban Csurgó Dénes írt arról a 444-en, hogy az átszervezésre hivatkozva az egyetem vezetése több oktatót is elbocsátott bármilyen szakmai vagy egyéb érv nélkül, amivel a Corvinus Alkalmazotti Tanácsa szerint a félelem kultúráját próbálják kiépíteni a szervezetben.

Az átszervezésre hivatkozva összesen nyolc dolgozótól vált meg az egyetem, közülük az alkalmazotti tanács szerint két olyan eset volt, ahol semmilyen olyan indokot nem tudtak felhozni, ami védhető lenne a bíróságon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.