II. Erzsébet koporsójának repülőútja nézettségi rekordot döntött a Flightradaron

külföld
2022 szeptember 14., 04:31

II. Erzsébet koporsóját szeptember 13-án Edinburgh-ből Londonba szállították repülővel, a reptérről pedig a Buckingham-palotába. A repülőutat a Flightradar24 oldalán és YouTube-on összesen 5 millióan követték, amivel sikerült rekordot dönteni, mert a történelem során egyszerre ennyi embert még nem érdekelt, hogy egy repülő, pontosabban egy koporsó honnan hová és hogyan megy.

A koporsó útjának közvetítését ezután a BBC vette át: több mint egy órán át élőben közvetítették, ahogy a reptérről a Buckingham-palotába szállítják a szeptember 8-án elhunyt királynő koporsóját.

link Forrás

Az útvonal mellett a szakadó esőben több tízezren álltak sorfalat, többnyire némán, de amikor a koporsó a palotához ért, sokakból azért kiszakadt egy kis ujjongás, fütyülés és tapsolás.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a hangoskodókat is letartóztatták-e, mint azokat az antimonarchista tüntetőket, akik transzparensekkel álldogáltak, vagy azt a 22 éves férfit, aki András hercegnek kiabálta be a tömegben, hogy „András, te beteg vénember”.

II. Erzsébet temetése szeptember 19-én lesz, koporsója addig a Westminster Hallban lesz felravatalozva négy teljes napig.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.