II. Erzsébet koporsójának repülőútja nézettségi rekordot döntött a Flightradaron

külföld
2022 szeptember 14., 04:31
comments 4

II. Erzsébet koporsóját szeptember 13-án Edinburgh-ből Londonba szállították repülővel, a reptérről pedig a Buckingham-palotába. A repülőutat a Flightradar24 oldalán és YouTube-on összesen 5 millióan követték, amivel sikerült rekordot dönteni, mert a történelem során egyszerre ennyi embert még nem érdekelt, hogy egy repülő, pontosabban egy koporsó honnan hová és hogyan megy.

A koporsó útjának közvetítését ezután a BBC vette át: több mint egy órán át élőben közvetítették, ahogy a reptérről a Buckingham-palotába szállítják a szeptember 8-án elhunyt királynő koporsóját.

Az útvonal mellett a szakadó esőben több tízezren álltak sorfalat, többnyire némán, de amikor a koporsó a palotához ért, sokakból azért kiszakadt egy kis ujjongás, fütyülés és tapsolás.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a hangoskodókat is letartóztatták-e, mint azokat az antimonarchista tüntetőket, akik transzparensekkel álldogáltak, vagy azt a 22 éves férfit, aki András hercegnek kiabálta be a tömegben, hogy „András, te beteg vénember”.

II. Erzsébet temetése szeptember 19-én lesz, koporsója addig a Westminster Hallban lesz felravatalozva négy teljes napig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt