A német állam a legnagyobb gázkereskedő cégek megvásárlására készül

energia
szeptember 15., 19:45

A német kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat az Uniper és két másik nagy gázkereskedő cég, az NG AG és a Securing Energy for Europe GmbH (a korábbi Gazprom Germania GmbH) megvásárlásáról, írja belső forrásaira hivatkozva a Bloomberg. A gazdasági lap szerint ezzel akarják elkerülni a német energiapiac összeomlását. Ez a három vállalat jelenti a német energetikai infrastruktúra legfontosabb pilléreit. A világ minden részéről szállítanak földgázt, ami az európai erőművek fűtésére, a gyárak működtetésére és az otthonok fűtésére szolgál.

A német kormány korábban több milliárdos mentőcsomaggal mentette ki az orosz gáz legnagyobb németországi importőrének számító Unipert. A megállapodás értelmében a német állam tőkeemelés révén 30 százalékos részesedést szerez. A Bloomberg értesülései szerint a német kormány most nominális áron megvenné a finn Fortum Oyj részesedését, majd ezután tolna milliárdokat tőkeemeléssel a vállalatba. Az erről szóló megállapodás akár a következő napokban is megszülethet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt