Letartóztatták Dél-Koreában a nőt, akinek a gyerekei maradványait egy bőröndben találták meg egy új-zélandi aukción

bűnügy
2022 szeptember 15., 06:56

A dél-koreai rendőrség csütörtökön letartóztatott egy nőt, feltehetően annak a két gyermeknek az anyját, akiknek bőröndökbe rejtett maradványait Új-Zélandon találták meg augusztusban. A Dél-Koreában született új-zélandi nőt gyilkossággal vádolják.

A rendőrségi közlemény szerint a 42 éves gyanúsítottat, aki ellen az Interpol is körözést adott ki, a dél-koreai Ulsanban vették őrizetbe csütörtökön. Korábban az új-zélandi rendőrség hívta fel a dél-koreaiak figyelmét arra, hogy a nő az országban lehet.

A gyanú szerint a nő 2018-ban szökött Dél-Koreába, miután Aucklandben megölte 7 és 10 éves gyermekeit. A gyanúsított Új-Zélandnak történő kiadatásáról egy dél-koreai bíróság fog dönteni.

Az új-zélandi rendőrség gyilkossági ügyben indított nyomozást Aucklandben, miután egy család egy raktárvásáron megvett bőröndökben gyermekek maradványait találta meg. A maradványokat felfedező családot nem hozták kapcsolatba a bűnüggyel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.