Letartóztatták Gyömrő polgármesterét, Gyenes Leventét

bűnügy
2022 szeptember 15., 17:30
comments 5

A Magyar Nemzet információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön 30 napra le is tartóztatta Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét és öt másik gyanúsítottat. A kormánylap tudomása szerint az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás. Azt a NAV megerősítette, hogy ilyen ügyben történtek letartóztatások.

Gyenest korábban, 2016-ban jogerősen 9 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla „folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt”. Az úgynevezett „számlagyáras” perben Gyenes a hetedrendű vádlott volt. 14 éve irányította ekkor már Gyömrőt, és mindent megpróbált, hogy továbbra is polgármester maradhasson. Az ítélet után gyorsan lemondott, az időközin újraválasztották 2016-ban, viszont ezt nem fogadta el a Pest megyei kormányhivatal, mert szerintük Gyenes addig méltatlan a posztra, amíg a büntetőjogi jogkövetkezményeket viseli, márpedig az 2018 áprilisig tartott. Hosszú huzavona indult, az időközi polgármester-választás után 5 hónappal mondta ki jogerősen a közigazgatási bíróság, hogy Gyenes méltatlan a posztjára, mert a rá kiszabott büntetés még érvényben volt az újraválasztása idején. Az újabb időközi választáson Gyenes nem tudott elindulni, de 2019-ben már igen, és 67 százalékos többséggel újra Gyömrő polgármestere lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.