Letartóztatták Gyömrő polgármesterét, Gyenes Leventét

szeptember 15., csütörtök 17:30
6

A Magyar Nemzet információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön 30 napra le is tartóztatta Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét és öt másik gyanúsítottat. A kormánylap tudomása szerint az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás. Azt a NAV megerősítette, hogy ilyen ügyben történtek letartóztatások.

Gyenest korábban, 2016-ban jogerősen 9 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla „folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt”. Az úgynevezett „számlagyáras” perben Gyenes a hetedrendű vádlott volt. 14 éve irányította ekkor már Gyömrőt, és mindent megpróbált, hogy továbbra is polgármester maradhasson. Az ítélet után gyorsan lemondott, az időközin újraválasztották 2016-ban, viszont ezt nem fogadta el a Pest megyei kormányhivatal, mert szerintük Gyenes addig méltatlan a posztra, amíg a büntetőjogi jogkövetkezményeket viseli, márpedig az 2018 áprilisig tartott. Hosszú huzavona indult, az időközi polgármester-választás után 5 hónappal mondta ki jogerősen a közigazgatási bíróság, hogy Gyenes méltatlan a posztjára, mert a rá kiszabott büntetés még érvényben volt az újraválasztása idején. Az újabb időközi választáson Gyenes nem tudott elindulni, de 2019-ben már igen, és 67 százalékos többséggel újra Gyömrő polgármestere lett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt