Strómanokon keresztül próbálta megúszni a jogdíjfizetést egy salgótarjáni kocsmáros

bűnügy
2022 szeptember 15., 14:00
comments 1

150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a Salgótarjáni Járásbíróság arra az 57 éves salgótarjáni férfira, aki strómanokon keresztül próbálta csökkenteni a szórakozóhelyei üzemeltetési költségeit. A férfinak három vendéglátóhelye is volt Nógrád megyében, de hogy a zenegép üzemeltetése utáni jogdíjakat megússza, szórakozóhelyeket üzemeltető gazdasági társaságok alapítására más személyeket kért fel, akiknek a cégalapításon kívül egyéb szerepük nem volt, a cégek működtetésében semmilyen formában nem vettek részt.

A férfi a vendéglátóhelyek tényleges üzemeltetőjeként zenegépet, televíziót működtetett, de a jogdíjakat közel 5 éven át nem fizette be. Így összesen mintegy 1,2 millió forint vagyoni hátrányt okozott a jogdíjra jogosult Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületnek, ezért a bíróság a pénzbüntetésen kívül kártérítés megfizetésére is kötelezte. A bíróság végzése még nem emelkedett jogerőre. (Bíróság.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.