Strómanokon keresztül próbálta megúszni a jogdíjfizetést egy salgótarjáni kocsmáros

bűnügy
2022 szeptember 15., 14:00
comments 1

150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a Salgótarjáni Járásbíróság arra az 57 éves salgótarjáni férfira, aki strómanokon keresztül próbálta csökkenteni a szórakozóhelyei üzemeltetési költségeit. A férfinak három vendéglátóhelye is volt Nógrád megyében, de hogy a zenegép üzemeltetése utáni jogdíjakat megússza, szórakozóhelyeket üzemeltető gazdasági társaságok alapítására más személyeket kért fel, akiknek a cégalapításon kívül egyéb szerepük nem volt, a cégek működtetésében semmilyen formában nem vettek részt.

A férfi a vendéglátóhelyek tényleges üzemeltetőjeként zenegépet, televíziót működtetett, de a jogdíjakat közel 5 éven át nem fizette be. Így összesen mintegy 1,2 millió forint vagyoni hátrányt okozott a jogdíjra jogosult Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületnek, ezért a bíróság a pénzbüntetésen kívül kártérítés megfizetésére is kötelezte. A bíróság végzése még nem emelkedett jogerőre. (Bíróság.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt