Uj Péter: A legabszurdabb sunyiság a rettenetes hazugsághalmazban

szerda esetleg csütörtök
2022 szeptember 15., 07:50
comments 3
photo_camera Fotó: SERGEI BOBYLYOV/AFP

„A rettenetes hazugsághalmazban persze ez a legnagyobb és legabszurdabb sunyiság. Azt próbálják beadni nekünk, hogy a jólétünket a „szankciók”, a brüsszeli izékok meg a NATO Putyin-provokáló léte veszélyezteti, nem pedig az, aki deklaráltan szeretné a térségből visszaszorítani a Nyugatot. Mert azt a kevés jólétet, ami van, mégis a Nyugatnak, hogy ne mondjam, a NATO-nak köszönhetjük. (Putyin a saját viszonylagos jólétét, sőt a háborús költségvetését is annak köszönheti egyébként, ez a különösen perverz az egészben.)”

Uj Péter főszerkesztő e heti hírlevelében arról ír, hogy az orosz frontkilátások romlása közepette újabb dezinformációs műveletek indultak a szankciókról. Ismerteti Grigoríj Jugyin orosz politológus-szociológus-közvéleménykutató elemzését is arról, hogy Putyin most két csoport közé szorult.

De mi az a különutas politika, és miért lett Svájc a kormánytrollok új ellensége?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.