A magyar helyett a román válogatottat választotta a Puskás Akadémia csángó származású játékosa

felcsút
2022 szeptember 16., 08:09

2019 telén érkezett, 17 évesen Felcsútra Marius Corbu a Puskás Akadémia csíkszeredai partnerintézményétől. A csángóföldi Corburól már 2020-ban elkezdte azt írni a Nemzeti Sport, hogy magyar válogatott lehet. "A román hangzású neve ellenére székely-csángó, római katolikus családból származik. Neve, a Corbu magyarul hollót jelent. Nagyapjával a mai napig is magyarul beszél, különben pedig magyar és román állampolgár” - írta a Nemzeti Sport.

Ehhez képest jött most a bejelentés, hogy a most már 20 éves, a felcsúti csapatban már 61 bajnoki pályára lépő Corbu a magyar helyett a román válogatottat választotta.

Az M4-en ezt így nem is merték kiírni, csak azt, hogy mindkét válogatott érdeklődését felkeltette:

A bejátszásból aztán már kiderült, hogy Corbu a románok mellett döntött. Azzal indokolta ezt, hogy a román válogatottban akár már a jövő héten pályára léphet Nemzetek Ligája meccsen, míg a FIFA szabályai szerint három évet kellene várnia, hogy a magyarban is megtehesse ugyanezt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.